Μέχρι το σπάσιμο και της τελευταίας αλυσίδας

Στην Ελλάδα της κρίσης δεν θα μπορούσε να μείνει ανέγγιχτη η παιδεία.

Πρώτα μείωσαν τα χρονιά φοίτησης(Ν+2) ,κατάργησαν το άσυλο, μετά έκλεισαν σχόλες-τμήματα και μείωσαν το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι αλυσίδες, άλλο ένα μέσο εντατικοποίησης που στόχο έχει την προσήλωση των φοιτητών σε συγκεκριμένα μαθήματα, τους αποτρέπει απ΄το να ασχοληθούν με οποιοδήποτε άλλο.

Με το νέο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος πληροφορικής δεν άλλαξε τίποτα προς το καλύτερο, αντίθετα η κατάσταση με τα προαπαιτούμενα μαθήματα -αλυσίδες συνεχίστηκε, χωρίς να διευκολύνει, σε συνδυασμό με τις ήδη δύσκολες καταστάσεις(Οικονομικά προβλήματα ,διαμονή σε άλλη πόλη, αναγκαστική εύρεση εργασίας κτλ) την ζωή των φοιτητών.

Εμείς θεωρούμε ότι οι αλυσίδες στο τμήμα δεν εξυπηρετούν τίποτα .Το πρόγραμμα γίνεται πιο περίπλοκο, παρατείνετε η διάρκεια σπουδών και αυξάνετε το κόστος της φοιτητικής ζωής .Ο κάθε φοιτητής θα πρέπει να είναι ελεύθερος να διαμορφώσει το πρόγραμμα του όπως θέλει, ανεξάρτητα με το αν έχει περάσει το μάθημα αλυσίδα ή όχι.

Εν κατακλείδι η εντατικοποίηση αυτή έχει ως στόχο να αποτρέψει τους φοιτητές από την ενασχόληση τους με τα κοινά, δημιουργώντας φοιτητές μηχανές, μελλοντικούς υποταγμένους εργαζόμενους.

Διεκδικούμε το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής μαθημάτων.ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Το κειμενο σε pdf εδω